Kéknefelejcs Vendégház
Blog

A mi hosszú hétvégénk

hozzászólás 2019-03-18

Rég várt hosszú hétvége, s az időjárás előrejelzés sem épp rossz. Lehet szél, néhol egy kis zápor, de alapjában véve egy remek 3 napot kapunk a természettől. Na akkor, uccu neki!

Péntek:

Mami, Papi, Ádám már sürög-forog, 9 óra környékén már kint az udvaron, és egyre türelmetlenebbek velünk szemben. (Móni, Lilla, Dávid). "Hol vagytok már?" - csörren meg ezzel a mondattal kétszer is a telefon, s hiába is mentegetőznék, kényelmes tempóban reggeliztünk otthon, gyerekjátékokat dobáltunk be a kocsiba, melegen felöltöztünk, s ezzel kérem szépen se perc alatt 10 óra lett. Mehetünk, bár közben kicsit mi az autóban a gyermeki hiszti csodájától kissé feszülten érkezünk meg. Gyors panaszkodás (... már megint nem akart öltözködni, már megint nem akart az ülésébe beleülni...) s a kis Lilla rögtön átveszi a szót, hogy "Olyan ideges vótam mint ájjat, a Móni is hisztis". Na és mindenki (még a hisztis Móni is) azonnal meg akarja zabálni a kis tücsköt, és a feszültség eddig tartott. Indul a beszélgetés, a feladat-kiosztás Mamitól, és mindenki elindul a "dógára". Dávid mehet a padlásra rendet tenni, a fent lévő szalmát leszórni, Papi, Móni, Lilla kezdhet tüzet rakni és felrakni az év első bográcsát, Mami pakol, kamrát, istállót serényen, Ádám gondolkodik, hogy lesz ebből tüzelés, mert hát ugye tüzelni való, (már csak a rengeteg padlási szalma is) akad. Hozza is a nagy szekeret, roskadozik már, de öregembernemvénember módjára megpakolják a szénával, a lányok erre felpattannak, jöhet a móka is, és indul a szekér le a porta aljára, begyújt neki, és ég a tűz. Lassacskán fődögél az őzike a bográcsban, mindenki jól halad, és senki sem panaszkodik. Jó így együtt dolgozni, jó így érezni a tavasz jöttét.
Gyors ebéd, s folytatódik minden, mígnem 4-5 óra tájban csöpörészik az eső. Lilla közben mélyen szunyókál odabent, meleg is van, el is fáradt, és kezdünk lassacskán bepakolni, és azt hiszem, mindenki úgy van ezzel a nappal: A lényeg kész lett!

Szombat:

Érkezik Kati mama a busszal, és alig ér be a házba, már veszi is fel a "játszós" ruháját, indul ki a kertbe, hiszen veteményezni kell, kapálni kell, nem lehet az időt húzni. Mami bent takarít, este vendégek jönnek, egy éjszakára csak, de teltház lesz. A tegnapi finom ebédet szombaton is jól megeszik, és délután 2 körül elindulnak hazafelé, hadd jöjjenek a vendégek.

Vasárnap:

10 óra és indul az autó, azaz csak indulna, de lemerült az akksi... Sebaj, van még autó az udvarban, jöhet a másik, és a két energiabomba már megy is vissza, kettecskén, serényen, Kati dédi és a Mami mintha éjjel gumibogyószörppel teltek volna meg, láttak neki bent a takarításnak, és kint a díszítéseknek. Nem mondom, gyorsan megy az idő, ha jó a társaság, így hamar 6 óra lett! De az eredmény, a 3 nap kemény munkája meghozta gyümölcsét. Minden szép, minden rendben van!
A kamra csak száradjon, az istálló is levegőzzön, az udvar pedig mutassa pompáját!

Tartalmas, szép hétvégénk volt! Remélem, sokan fogják látni és élvezni a Kéknefelejcs báját!

 

Cimkék: